Projektjeink:


Hírek

Sportkirándulás 2014. április 25.

Beszámoló

2014. április 25-án 8 órakor indultunk el az iskola udvaráról a nyírkarászi Váci Mihály Általános Iskola udvaráról a petneházi lovastanyára. Az 1. és a 2. osztály – kb. 50 gyerek - busszal, a 3-4. osztályosok és a felsős tanulók – kb. 140 fő - kerékpárral közlekedtek. A csoportot felnőttek kísérték a közlekedési szabályokat betartva. Az utat rendőrök biztosították. Az odaút problémamentes volt.

Miután megérkeztünk a gyerekek megismerkedtek a tanyával és osztályonként elfoglalták a helyüket. A tanulók különböző állomásokon próbálhatták ki ügyességüket:

Minden feladatot ügyesen elvégeztek, különösen tetszett nekik a diótörés.

Legnagyobb érdeklődést a lovaglás váltotta ki. Az alsósok a körkarámban lovagoltak, a felsősök a versenykarámban. Kicsik és nagyok bátran ülték meg a lovat. Az állatok igen barátságosak voltak, így a tanulók meg tudták etetni és simogatni is őket. A merészebbek kipróbálhatták a karikás ostor használatát. Tetszett nekik az ősi magyar íjászat is. Élvezhették a trambulinban való ugrálást. Lehetőség volt még futballozásra és tollasozásra. Éhségüket igazi kemencében készült kenyérlángos csillapította.

Kellemesen elfáradtak. A hazaút is balesetmentesen zajlott.

Képek:

Hírekhez

Pályázathoz