Projektjeink:


Hírek

2. Egészségnap 2014. április 30.

Beszámoló

Az egészségnap célja: ösztönözni a gyerekeket a biztonságtudatos viselkedésre és az egészségtudatos életmód kialakítására. A szemléletformálást már ebben a korba el kell kezdeni. A témákat interaktív előadások formájában dolgoztuk fel.

A napot reggeli tornával kezdtük, amit ritmusgyakorlattal és énekkel egybekötött ügyességi mozdulatokkal tettünk játékossá.

Ezt követően a programot forgószínpadszerűen tartottuk meg az alsós és felsős tanulóknak. Először az alsós tanulók gyülekeztek az ebédlőben és osztályonként mindenki saját magának állította össze a tízóraiját. A gyerekek nagyon élvezték a „kreatív feladatot”, ügyesen, ízlésesen készítették el az egészséges falatkákat, amit jóízűen elfogyasztottak almalé kíséretével.

Eközben a felsősöknek két csoportban (lányok, fiúk) előadást tartottak a testi higiéniáról. Az interaktív tábla használata mellett a feltett kérdésekre a gyerekek bátran, őszintén mertek megnyilatkozni. „Forgás” után a felsősök készíthették el a falatkákat, az alsósoknak pedig megtartottuk a foglalkozást.

A szünetben zenére tornáztunk, ami frissítőleg hatott a gyerekekre. A következő forgásnál az alsósok megkóstolhatták a „salátabár” ízeit. Sok diák számára a saláta ízvilága ismeretlen volt, ami az arcmimikában is megjelent.

Közben a felsősök újabb előadás keretében a biztonságtudatos viselkedéssel ismerkedhettek meg. Érdekes foglalkozást láthattunk, az előadó a gyerekekkel közösen dolgozta fel a témát. A tanulók aktívak voltak és fegyelmezettek.

Miután megtörtént a csere és az utolsó program is befejeződött, zárásként a finom ebédet is elfogyaszthatták a gyerekek.

Az egészségnapot élményekben gazdag, emlékezetes pillanatokkal zárhattuk le.

Képek:

Hírekhez

Pályázathoz